Tips om veilig zaken te doen

Volg deze tips en voorkom dat u voor vervelende verrassingen komt te staan.
  1. Weet met wie u samenwerkt. Dit houdt in dat u over een doeltreffend kwalificatieproces beschikt en dat consistent volgt. Vraag altijd naar identificatie en de persoonlijke Teleroute-ID. Noteer het en controleer het in de Transport Company Directory. Neem contact op met de andere partij via de vaste telefoonlijn die werd opgegeven in de Transport Company Directory.
  2. Houd wachtwoorden geheim en deel ze niet. Verander wachtwoorden regelmatig en voorzie een hoog niveau van internetbeveiliging voor uw e-mail. Breng Teleroute onmiddellijk op de hoogte als een werknemer het bedrijf verlaat, om zijn/haar wachtwoorden te blokkeren.
  3. Neem onmiddellijk contact op met Teleroute als u meent dat een toegangscode misbruikt wordt of u iets waarneemt buiten de normale gang van zaken.
  4. Vraag altijd een kopie van het rijbewijs en de ID-documenten voor het transport, de chauffeur en het transportbedrijf.
  5. Bescherm en bewaar bedrijfseigen informatie en/of interne processen, zoals onderhandelingsposities en prijsstrategieën.
  6. Wees extra attent voor veelgevraagde locaties en drukke perioden. Diefstallen gebeuren het vaakst tijdens het weekend (vooral op zaterdag) en pieken tijdens vakantieperioden. Concentreer uw beveiligingsinspanningen op plaatsen en momenten die het meest vatbaar zijn voor diefstal.
  7. Deel nooit informatie over vrachten, routes of eindbestemmingen met onbekenden. Houd de vracht in beweging.
  8. Hoe langer een geladen vrachtwagen onbewaakt achterblijft, hoe groter de kans op diefstal. Verzamel gegevens over de plaats (en duur) waar geladen vrachtwagens stilstaan in uw toeleveringsketen om te begrijpen waar u het meest risico loopt op diefstal van de vracht.
  9. Bescherm uw vrachten en voorzie een veilig alarmsysteem.
  10. Probeer om de vrachtwagen op een veilige plaats te parkeren. U kunt een lijst met parkeerplaatsen downloaden op www.truckinform.eu

Mochten er zch problemen voordoen neem dan contact op met onze Contact Center, wij helpen u graag verder.

‹ Terug naar het overzicht